ESU

ESU Filmstudio

 

Hösten 2018

 

 Eskilstuna Dagfilmstudio  

Genom utökat antal platser kan fler ges möjlighet att se film på dagtid. Anmäl snarat!

Höstens FILMVISNINGAR

Till höstens filmvisningar har Filmgruppen i ESU Dagfilmstudio valt ut sex kvalitetsfilmer som visas på RIO-biografen. I filmgruppen ingår Jan E Hulth, Maria Fogelqvist, Kerstin Henriksson, Siv Eidelöf, Gunilla Atapattu och Lennart Cederberg.Avgiften för höstens sex filmer är 300 kr. Studiefrämjandet sänder ut kallelse och faktura.

Obs att sista anmälningsdag är 20 augusti. Beställda biljetter kan hämtas på ESUs expedition, Resekompaniets lokaler, Köpmangatan 68, måndag och torsdag kl 10-12 den 23, 27 och 30 augusti samt 6 och 10 september och vid höstens upptaktsmöte 19 september. Detta för att minska köerna vid premiären 26 september. Anmälan görs via mail eller med blanketten i programmet. Först till kvarn gäller.  240 biljetter finns. Obs anmälan är bindande.

Frågor om medlemskap och filmer besvaras av Jan E Hulth, 070-269 81 05

(Obs att programmet är preliminärt. Se Senioruniversitetets hemsida under fliken Filmstudion där ev. ändringar meddelas.)

 

Onsdag 
26 september 
kl. 14.00

Huset vid havet, franskt drama, regi Robert Guédiguin (2017), 107 min

Strax utanför Marseille ligger en pittoresk villa ägd av en äldre man. Hans tre barn har samlats för att vara hos honom under hans sista dagar. Det är Angela, skådespelare i Paris, Joseph, förälskad i en yngre kvinna, och Armand som stannat i Marseille för att driva familjens restaurang. Den vackra omgivningen väcker minnen och de funderar över vad de tagit med sig av faderns ideal och den kollektiva anda han försökt fostra dem i. Tankar som ställs på sin spets när några flyktingar dyker upp.

 

Onsdag 
10 oktober 
kl. 14.00

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, amerikanskt

drama, regi Martin McDonagh (2017), 110 min  Frances Mc Dormand spelar huvudrollen som den förtvivlade Mildred Hayes. Frustrerad över polisens brist på framsteg i att hitta hennes dotters mördare tar hon saken i egna händer för att hitta dem som utfört det brutala mordet. Hon ställer stadens högt aktade polischef mot väggen på ett kontroversiellt sätt. Situationen förvärras när andreofficer Dixon blir involverad i utredningen och en kamp mellan Mildred och den lokala polisen utbryter.

 

Onsdag 
24 oktober 
kl. 14.00

Queen of Katwe, amerikanskt/afrikanskt drama, regi Mira Nair (2016), 127 min

Filmen berättar historien om schackundret Phiona Mutesi Uppväxt i slummen i Uganda finner hon en väg från fattigdom till berömmelse som skicklig schackspelare. Filmen är baserad på den verkliga historien om Phiona Mutesi, Ugandas bästa schackspelare genom tiderna.

Onsdag
 7 november
kl. 14.00

Korparna, svenskt psykologiskt drama, regi Jens Assur (2017), 124 min

Filmen utspelas på 1970-talet. Agne sliter hårt för att få gården att gå runt. Pressen ökar när ägaren vill modernisera och hotar säga upp arrendet. Agnes familj har brukat gården i generationer och Agne har tagit för givet att äldste sonen ska ta över, vilket han inte vill men inte heller vill lägga ytterligare börda på sin far. Hur länge kan det oundvikliga skjutas upp?

Onsdag 
21 november 
kl. 14.00

Kungens val, norskt historiskt drama, regi Erik Poppe (2016), 133 min

Filmen tar sin början 9 april 1940 vid nazisternas invasion av Norge. Den skildrar några dramatiska dygn i norsk historia och det svåra och ödesdigra val som kung Haakon VII ställs inför.

 

Onsdag 
5 december 
kl. 14.00

Känslan av ett slut, brittiskt drama, regi Ritesh Batra (2016), 118 min

Tony Webster, en medelålders man, ställs inför ett förflutet  han inte funderat så mycket på förrän hans bästa vänner återvänder för att hämnas – en från graven, den andra högst påtagligt i livet. Tony var övertygad om att han lämnat det gamla bakom sig när han skapade sitt nya liv. Men ett mystiskt arv tvingar honom att omvärdera allt.

 
 

Reservation för ändringar om filmen är upptagen på önskad dag.

Fullständiga recensioner finns på Google under filmens namn.