ESU

 

 RESOR

 


Ann, Kent och Linda

För bokning och information kontakta:

Måndag – fredag kl: 09.00 – 16.00 (lunchstängt 12.00 – 13.00) via telefon 016-51 01 51, e-post info@resekompaniets.se eller besök oss personligen på Köpmangatan 68, 1 tr, Eskilstuna. Dygnet runt kan du internetboka direkt på hemsidan www.resekompaniets.se där du på förstasidan går direkt till ”onlinebokning” och i rullisten bläddrar fram till ESU´s resor.  

Betalningsvillkor:
Dagsresor och kryssningar:             Betalning 1 månad innan avres
Teater och konsertbiljetter:           Omgående betalning
Administrationsavgift tas ut vid återbetalning
I övrigt gäller de allmänna resevillkoren.

Tänk på att meddela eventuella allergier redan vid beställning!
 

Välkommen!
ReseKompaniet reserverar sig för ev. ändringar som står utanför deras kontroll. För få anmälda kan till exempel leda till att vissa resor ej kan genomföras. Det är önskvärt med bokning i god tid innan avresa. Resorna startar från "Gamla Gästis", hörnet Köpmangatan-Djurgårdsvägen. (Först till kvarn gäller....)

Tänk på att meddela eventuella allergier redan vid beställning!

 

Hösten 2018

 
LÖRDAG 
25 AUGUSTI 

OPERA PÅ SKÄRET

Verdis Don Carlo

1.375:-  

Vid Ljusnarens strand och i det säregna operahuset ges sommaren 2018 Verdis Don Carlo, den största operauppsättning som Opera på Skäret hittills gjort. Denna storslagna opera om maktspel och kärlek i kunglig miljö blir huvudnumret i Opera på Skärets 15-årsjubileum. Don Carlo är ett triangeldrama om olycklig kärlek i det spanska kungahuset vid 1500-talets mitt. Don Carlos älskade Elisabet tvingas av politiska skäl att gifta sig med kung Filip, Don Carlos far. Det påföljande maktspelet leder till att kungen dömer sin son till döden.

Kl. 11.15     Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Kl: 11.30     Avresa från Eskilstuna, teatern
                
Vid ankomst till operan intar vi smått och gott i bussen
Kl: 15.00     Operaföreställningen börjar   
                      Hemresa direkt efter föreställningens slut  

I priset ingår: bussresa, operabiljett ( parkettrad 11-15 ), smått och gott i bussen

Resan sker tillsammans med SPF Eskilstuna

 

Tisdag
4 september

ESKILSTUNA LOGISTIK

150:

 

             

 Ett ekonomiskt centrum med ca 3 miljoner människor och många multinationella företag. En stor marknad med starka internationella affärsrelationer och stora transportvolymer. En region där Eskilstuna ligger mitt i logistikflödet.

Tillsammans med logistikområdena Vilsta, Svista, Brunnsta och kombiterminalen kan man erbjuda ett attraktivt logistikcentra. Exempel på företag som har logistikverksamhet i Eskilstuna är H&M, Meca, Scanlog och Volvo CE.

Kl. 13.00    Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen, Vi får en guidad bussrundtur med stopp för busskaffe.
Kl. 16.00
    Återkomst till GästisPris per person:             
I priset ingår: Guidad bussrundtur och busskaffe med bulle/kaka

25 - 28 september 2018

Extraresa
11 - 14 sepember

LITAUEN med ciceron Stig Wahlström
(OBS resan tidigarelagd en dag) 

8.495:-  
                           
Litauen är det sydligaste och största av de tre baltiska länderna med Vilnius som huvudstad. Under medeltiden kämpade litauerna mot tyska korsriddare, men antog 1386 kristendomen genom en union med Polen. På 1400-talet bredde ett litauiskt storfurstendöme ut sig från Östersjön till Svarta havet.

25/9-2018: Utresedag Anslutning från Eskilstuna till Stockholm/Arlanda. Vidare med SAS direktflyg till Vilnius. Vid ankomsten väntar vår buss och guide för en gemensam lunch och därefter en rundtur till fots där vi bekantar oss med Presidentpalatset, Universitetet, S:t Annas kyrka och Art Center of Baltic Amber. I den Gamla staden besöker vi de små hantverksbutikerna, här i den Gamla stadsdelen låg också det judiska gettot under andra världskriget. Stadsrundturen avslutas vid vårt hotell för incheckning, bagaget har gått med vår buss direkt till hotellet. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag i TV-tornet med en underbar utsikt.

26/9-2018: Kungliga Vilnius Frukost På förmiddagen skall vi med vår buss och guide besöka pittoreska Trakai. Under Litauens storhetstid var Trakai huvudstaden och på ön i Gavlesjön ligger det vackra Trakaislottet omgivet av sin fästningsmur. Det ges även lite egen tid att upptäcka utbudet hos försäljarna längs strandkanten. Gemensam lunch på lämpligt ställe, därefter beger vi oss till konstnärstaden Uzupis beläget i utkanten av Villnius. På kvällen samlas vi för en öl provning i öl-källaren Bambalys som ligger bredvid vår restaurang där vi intar vår gemensamma middag.

27/9-2018: Kaunas Frukost Heldagsutflykt till Litauens andra stad Kaunas. Med vår guide gör vi tillsammans en stadsvandring i Gamla Stan med en blandning av byggnader i gotisk-, renässans- och barockarkitektur. Efter rundvandringen ges fri tid för lunch och shopping, runt stora torget i Gamla Stan finns gott om restauranger, barer och caféer. Laisv?s Al?ja är den mest välkända gågatan med en mängd av butiker. Vilniusgatan nämns ofta som den vackraste gågatan. På eftermiddagen reser vi tillbaka till Vilnius och vårt hotell och avslutar dagen med gemensam avskedsmiddag på restaurang

28/9-2018: KGB museet, hemresa Frukost, utcheckning Vi förvarar vårt bagage i hotellets bagagerum för att sedan med vår guide besöka Genocide Victims Museum eller KGB museum som det ofta kallas. Museet ligger i ett före detta KGB fängelse och öppnades 1992. På den övre våningen finns utställningar och på nedre våningen finns fängelset som det såg ut då det var i bruk. Det finns bara ett museum av detta slag. Efter besöket intar vi gemensam lunch därefter en stund på egen hand innan vi samlas vid hotellet för resan mot flygplatsen. Vidare med SAS direktflyg till Stockholm/Arlanda. Där väntar vår buss för resa till hemorten.

PRIS: 8.495:- Enkelrumstillägg: 900:- (avser 3-nätter)

I Priset ingår: Anslutning Arlanda t/r Flyg inkl. skatt och bagage 3 nätter del i dubbelrum 3 frukostar 3 luncher inkl. bords dryck 3 middagar inkl. ett glas öl/vin Samtliga besök och utflykter enl. program Svensktalande lokalguide under vistelsen i Litauen Reseledare Stig Wahlström

Flyg information: (Vi reserverar oss för eventuella tidsändringar) 
25/9 Avgår 08.35 Stockholm/Arlanda 25/9 Ankomst 11.00 Vilnius
28/9 Avgår 18.20 från Vilnius 28/9 Ankomst 18.40 Stockholm/Arlanda

PANORAMA HOTELL Ett 3-stjärniga Hotell i Vilnius gamla stadsdel, 500 meter från Gryningsporten. Hotellet erbjuder rymliga rum med gratis Wi-Fi, satellit-TV och badrum med hårtork. Alla rum är ljusa och inredda i varma färger med klassiska möbler. En varierad frukostbuffé serveras varje morgon i hotellets restaurang.

Priset är baserat på minimum 35 resenärer och för dagen gällande valutakurser, varför vi reserverar oss för ev. prisändringar som ligger utanför vår kontroll så som bränsletillägg, valutaförändringar och skatter.
                            

Söndag
30 september

Musikalen "Såsom i himmelen",  Oscarsteatern

1.395:-

 

                                             
Den hyllade och prisbelönta succéfilmen Så som i Himmelen blir efterlängtad musikal på Oscarsteatern med urpremiär den 13 september. Upplev magin när historien om den lilla kören uppstår i musikalversionen skriven av Kay och Carin Pollak. Fredrik Kempe komponerar nyskriven musik som ihop med Gabriellas sång från filmen, ska ge liv åt historien om världsdirigenten Daniel Daréus som efter ett sammanbrott plötsligt avbryter sin internationella karriär och återvänder till sin barndomsby för lugn och ro. Där övertalas han att ta över spillrorna av den lilla kyrkokören och hans liv tar en plötslig vändning. Han lär känna byns färgstarka karaktärer och i dem möter Daniel vänner, fiender och där hittar han kärleken. I huvudrollerna ser vi musikalvärldens nya stjärnskott Philip Jalmelid , världsstjärnan Malena Ernman, folkkäre Morgan Alling, musikalstjärnorna Anders Ekborg, Sara jangfeldt, Christopher Wollter m fl samt en stor orkester och ensemble, i regi av Markus Virta.

                                 Välkommen till höstens stora musikalupplevelse!

Kl. 10.30    Avresa från Eskilstuna Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 12.30
    Lunchbuffé serveras på Scandic Grand Central ( mittemot Oscarsteatern )
Kl. 15.00
    Föreställningen på Oscarsteatern börjar
                
Hemresa direkt efter föreställningens slut
I priset ingår: Bussresa, lunchbuffé och parkettbiljett

Söndag
14 oktober

ETT DOCKHEM 2

av Lucas Hnath
Stadsteatern i Stockholm

695:-

 

                            
När Nora Helmer gick ut genom dörren och lämnade man och barn var det för alltid. Trodde hon. Men 15 år senare är hon tillbaka – hon har ett ärende. Det har gått bra för Nora. Hon är författare (under pseudonym)
och skriver bestsellers om kvinnor som precis som hon själv värderar friheten högt. Men hon har också samlat på sig fiender – män. Nu har Nora stämt träff med Ann Marie – hennes egen barnjungfru. Hon som tagit hand om och uppfostrat Noras och Torvalds nu vuxna barn. Nora behöver hjälp med en sak – sedan ska hon försvinna för alltid. Som om hon aldrig funnits.

Unge prisbelönte amerikanska dramatikern Lucas Hnath riktar en granskande blick mot karaktärerna i Ibsens mäterverk från 1879 och placerar dem i en tid lik vår egen. Det är en blick som både innehåller humor och medkänsla över allt som inte går ihop i livet. Helena Bergström och Marie Göranzon möts i kraftmätningen mellan Nora och Ann Marie.

Kl. 09.30    Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 10.15    Avresa från Mariefred, Konsum 
Vid ankomst till Stockholm tid på egen hand för fika/lunch.

Kl. 13.00
    Föreställningen börjar
                
Hemresa direkt efter föreställningens slut
I priset ingår: Bussresa, parkettbiljett

Lördag
27 oktober

Eric Ericson 100 åR

KONSERTHUSET STOCKHOLM

850:-

 

                            
väl Eric Ericsons Kammarkör och Radiokören medverkar vid denna konsert med anledning av att Eric Ericson skulle ha fyllt 100 år. Det sker nästan på dagen: han föddes den 28 oktober 1918, och gick bort den 16 februari 2013. Redan 1945, kort efter avslutade studier, grundade han Kammarkören, som sedan 1988 heter just Eric Ericsons Kammarkör. Under en lång period var Eric Ericson även chefdirigent för Radiokören, 1951–82, och kom genom dessa körer att utveckla och definiera det svenska körsound som blivit världsberömt och intensivt beundrat.

Eric Ericsons Kammarkör leds av sin nuvarande chefdirigent Fredrik Malmberg, som efterträdde Eric Ericson på posten 2012, och Radiokören leds av norska Grete Pedersen, som studerat för Eric Ericson.

Kl. 11.45    Avresa från Eskilstuna, teatern
Kl. 12.00
    Avresa från Gästis/Djurgårdsvägen
                
Vid ankomst till Stockholm serveras smått och gott i bussen.

Kl. 15.00
    Konserten börjar - speltid ca 2 tim
                
Hemresa direkt efter konsertens slut
I priset ingår: Bussresa, smått och gott i bussen, konsertbiljett

LÖRDAG
 17 NOVEMBER

KUNGLIGA HOVKAPELLET PÅ EGNA BEN 
– 

VÄSTERÅS KONSERTHUS

795:-       

 

               
Kungliga Operans ryggrad stavas Kungliga Hovkapellet. Musiken förenar husets konstformer, definierar och skapar förutsättningarna för hela verksamhets existens. Vid ett par tillfällen varje år har du möjlighet att komma lite närmre Hovkapellet när deras nästan 500 år av kreativ energi får njutas i unika konserter.
I ett efterlängtat gästspel på Västerås Konserthus möter Kungliga Hovkapellet den omtalade amerikansk-kinesiska dirigenten Xian Zhang. På programmet står ouvertyren till Wagners Mästersångarna i Nürnberg samt Stravinskys Våroffer.

Kl. 14.00    Avresa från Eskilstuna Gästis/Djurgårdsvägen
Vid ankomst till Västerås Konserthus serveras Skagensmörgås inkl ett glas vin i konserthusets restaurang.

Kl. 16.00
    Konserten börjar
                
Hemresa direkt efter konsertens slut.

 

Våren 2019

   

LÖRDAG
5 JANUARI

TRETTONDAGSKONSERT

BERWALDHALLEN

950:

 

LÖRDAGEN DEN 5. JANUARI 2019  

Trettondedag jul i Berwaldhallen betyder gala, glamour och klassisk underhållning,i år med de fantastiska världsstjärnorna Malin Byström ( sopran ) och  Peter Mattei ( baryton ). Frossa i det mesta av det bästa med ett sedvanligt överraskande och lyxigt konsertprogram som garanterat väcker liv i frusna vintersjälar. Sveriges Radios Symfoniorkester, Radiokören och dirigenten Patrik Ringborg bjuder tillsammans med kända gäster på en dignande musikalisk nyårsbuffé.
Sarah Dawn Finer
– programvärd och sång  

Kl. 15.00    Avresa från Torshälla, parkeringen gamla Shellmacken     
Kl. 15.15    Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen      
Kl. 16.00    Avresa från Mariefred, Konsum             
Kl. 18.00    Konserten börjar                
                 Hemresa direkt efter konsertens slut              
Pris per person:           950:-      
I priset ingår:              bussresa, parkettbiljett ( bänkrad 4-7 )                              

  OBS! Ingen förtäring ingår i priset, ta gärna med eget fika. Servering finns i Bar och Café Berwald, här finns möjlighet att köpa dryck och förtäring före föreställningen och/eller i pausen.

ONSDAG
23. JANUARI

SÖRMLANDS MUSEUM

I NYTT HUS – HELA LÄNETS MUSEUM

395:-

 

I höst öppnas dörrarna till ett nytt museum!  

Det blir en spännande, kreativ och händelserik mötesplats för alla. Med plats för utställningar, evenemang, kurser, möten, öppna samlingar och mycket mer. Det blir också produktions- och arbetslokaler för museets omfattande verksamhet runt om i hela Sörmland.
Museet har över 70.000 föremål, en miljon fotografier, omkring tusen hyllmeter arkiv och ett stort fackbibliotek. I det nya huset blir det en ny sorts flexibla och gestaltande museisamlingar med fokus på människor och berättelser. Huset ligger i Spelhagen i Nyköping mitt emot Nyköpingshus och nära hamnen.

Kl. 12.00    Avresa från Eskilstuna Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 13.30
    Guidad visning av Sörmlands Museum, Nyköping
                 Efter visningen intar vi kaffe och bulle i museets cafeteria

                
Hemresa för att vara åter i Eskilstuna ca kl. 17.00
I priset ingår: Bussresa, guidad visning av Sörmlands museum, kaffe och bulle

 

BOTTENVIKEN RUNT 
AUGUSTI 2019

   


2019
års långresa kommer att vara en storslagen resa genom Sverige och Finland, ”Bottenviken runt”. Resan kommer att gå i augusti 2019 och är en kombinerad buss- och båtresa. Färden startar norrut längs den svenska kusten, övernattningar sker både på svenska och finska sidan för att avslutningsvis ta båten över från Åbo till Stockholm. Det kompletta reseprogrammet med datum publiceras i nästa utskick vid årsskiftet. Anmäl ditt intresse redan nu till Resekompaniet.  

 

Välkommen med er bokning

   

 Till startsidan