Resor

Välkommen att delta i våra resor våren 2022. För bokning och information kontakta Resekompaniet i Eskilstuna på Alfeltsgatan 8 B i Eskilstuna. De har öppet måndag – torsdag kl. 09.00 – 13.00 då du kan besöka dem personligen. Dygnet runt kan du internetboka direkt på hemsidan www.resekompaniets.se, där du på förstasidan går direkt till ”Boka resa” längre ner på sidan, och i rullisten bläddrar fram till ESU:s resor. Då vissa resor är mycket populära är det först till kvarn som gäller.

Du kan även så Resekompaniet på telefon: 016-51 01 51
E-post: Klicka här

Betalningsvillkor:
Dagsresor och kryssningar: Betalning 1 månad innan avresa
Teater och konsertbiljetter: Omgående betalning
Administrationsavgift tas ut vid återbetalning
I övrigt gäller de allmänna resevillkoren.
Tänk på att meddela eventuella allergier redan vid beställning!

Resekompaniet reserverar sig för ev. ändringar som står utanför deras kontroll. För få anmälda kan till exempel leda till att vissa resor inte kan genomföras. Det är önskvärt med bokning i god tid innan avresa. Resorna startar från ”Gamla Gästis”, hörnet Köpmangatan – Djurgårdsvägen.


”An American in Paris” på Konserthuset – Lördag 19 februari

Inställt på grund av smittläget och få anmälningar!


”Rain Man” på Oscarsteatern – Söndag 6 mars

”Rain Man”, som spelas på Oscarsteatern, är baserad på den fyrfaldigt Oscarsbelönade filmen från 1988 med Dustin Hoffman och Tom Cruise i huvudrollerna. Charlie Babbitt (Jonas Karlsson) är en samvetslös streber, en bilhandlare som är snabb i käften och ständigt på jakt efter pengar. Han har under sitt vuxna liv hankat sig fram under mer eller mindre tveksamma omständigheter. När han nås av beskedet att hans förmögne far avlidit ser han en chans att komma ur sin skuldfälla. Glädjen blir dock kortvarig när han får veta att fadern testamenterat alla sina pengar till en för Charlie okänd bror vid namn Raymond Babbitt (Robert Gustafsson), som dessutom står under en förvaltare. Brodern bor på ett behandlingshem och är autistisk. Hans vardag består av strikta rutiner och ritualer då han är livrädd för alla förändringar och det som är nytt.
Raymond besitter, som vissa med autism, savant-egenskaper d. v. s. hans hjärna bearbetar information som en kraftfull dator. Charlies iver att komma över pengarna gör att han rövar bort brodern och tar med honom på en resa till Las Vegas för att länsa kassorna på Casinon, med hjälp av Raymonds unika egenskaper! Under resans gång lär Charlie känna sin bror mer och mer, även om det blir både strapatsrikt och äventyrligt på många plan så växer sig kärleken stark mellan dem i denna FEELGOOD-föreställning.

Kl. 11.45 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 13.30 Lunch serveras på Scandic Grand Central
Kl. 15.30 Föreställningen på Oscarsteatern börjar, speltid ca 2 tim. 20 min. inkl. paus
Hemresa sker direkt efter föreställningens slut

Pris: 1 295,- per person
I priset ingår bussresa, lunch inkl. bordsvatten samt kaffe, parkettbiljett


Villa Akleja samt lunch på Waxholms Hotell – Torsdag 7 april

Villa Akleja är en kulturhistoriskt värdefull byggnad vid Pilgatan 5 i Vaxholm. Huset var konstnärsparet Johan Axel Gustaf och Eva Ackes hem mellan 1901 och 1924. Villan fick 1901 sin nuvarande form efter en om- och tillbyggnad efter ritningar av arkitekt Ernst Stenhammar i samarbete med Acke själv.
Välkomna till Claes Moser och Sanna Evers Villa Akleja i Vaxholm. Under 2 ½ timme bjuds vi in till ett färgstarkt sekelskifteskalas med värdparet Acke och Eja som huvudpersoner. Claes Moser har efter 45 år i konstnärens fotspår förvärvat konstnären J.A.G. Ackes hem och här låtit dennes verk återerövra väggarna. Här får vi möta deras vänner Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Gustaf Fröding och Verner von Heidenstam.

Sedan är vi välkomna till anrika Waxholms Hotell, där Stockholms skärgård möter mysig småstad. I över 100 år har hotellet lockat gäster med god mat, härlig stämning och underbara vyer över Vaxholmsfjärden.

Kl. 08.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen.
Kl. 10.00 Besök Villa Akleja där vi börjar med kaffe och smörgås samt kaka medan vi får ett föredrag av Claes och Sanna, därefter rundvandring.
Kl. 13.00 Gemensam lunch i den anrika restaurangen på Hotell Waxholm.
Hemresa efter lunchen för att vara åter i Eskilstuna ca kl. 16.00.

Pris: 995,- per person
I priset ingår: bussresa, visning och föredrag på Villa Akleja, kaffe, smörgås och kaka, lunch inkl. smör, bröd, bordsdryck och kaffe/te.


Naturresa till Nynäs naturreservat – Torsdag 5 maj

Följ med på årets naturresa med de populära naturguiderna Leif Carlsson och Lennart Eriksson!

Vi kommer att färdas diagonalt genom ett skirt och vårgrönskande Sörmland i vitsippsblom till Nynäs naturreservat. Reservatet kan ses som ett på alla sätt Sörmland i koncentrat. Geologi och inte minst människan har genom århundraden brukat och därmed präglat landskapet med den nu existerande faunan och floran som ett av resultaten. Människan har skapat en mosaik av kultur och natur nu förvaltad i form av ett naturreservat. Nynäs är ett av Sörmlands största naturreservat där vi finner en mångfald av naturtyper, från gamla naturskogar till sjöar, kust och betesmarker.

Kl. 08.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Guidning i Nynäs naturreservat. Här intas medhavd kaffekorg.
Kl. 13.30 Lunch serveras på Öster Malma

Efter lunchen en stund på egen hand att se slottsparken och möjlighet att besöka slottsbutiken.
Ca kl. 17.00 Åter i Eskilstuna

Pris: 595,- per person
I priset ingår: Bussresa, naturguidning samt lunch inkl. måltidsdryck, kaffe och kaka.
OBS! Ta med egen kaffekorg till förmiddagsfikat. En kikare kan också vara trevlig att ta med.
Varma kläder rekommenderas eftersom det vid kusten fortfarande kan vara kyligt.


Tistad slott och Skeppsta glashytta – Tisdag 21 juni

Ett av de vackraste, privatägda slotten i Sverige är Tistad slott, som ligger ca 12 km från Nyköping. Slottet stod färdigt år 1771, till det yttre sagt att vara den första gustavianska byggnaden i Sverige, medan vi inomhus fortfarande finner den ursprungliga blommande rokokon. Sedan 1812 har slottet varit bebott och ägt av familjen Wachtmeister.

Välkommen till Skeppsta glashyttan där Ebba von Wachenfeldt formger och blåser sitt bruksglas och konstglas. Inrymt i f.d. Skeppsta skola. De gamla lektionssalarna är nu glashytta, kafé, butik och ateljé.

Kl. 08.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen.
Vi börjar dagen med att besöka Tistad slott. I det gamla sädesmagasinet, som idag rymmer en charmig kaffestuga, dricker vi vårt förmiddagskaffe innan Gustaf och Annelie Wachtmeister guidar oss i de vackra salongerna och berättar slottets intressanta och spännande historia och om hur man driver verksamheten idag.

Efter lunchen tar vi oss till Skeppsta Glashytta. Vi får en underhållande visning av Ebba, hur man formar och blåser det heta glaset, hur viktigt det är att snurra, snurra och snurra på glasblåsarpipan. Tid finns att besöka butiken med allt fantastiskt fina glas.
Hemresa för att vara åter i Eskilstuna ca kl. 16.30.

Pris: 895,- per person
I priset ingår: Bussresa, förmiddagskaffe med hembakat, lunch inkl. måltidsdryck samt kaffe och kaka, besök och visning Tista slott och Skeppsta Glashytta


Kvinnorna och staden i Katrineholm – Lördag 16 juli

Sommaren 2022 sätter man åter upp Kerstin Ekmans litterära verk ”Kvinnorna och staden” om Katrineholm, stadens utveckling och dess kvinnor. Ett musikaliskt berättardrama, som handlar om människor i en brytningstid mellan det gamla jordbrukssamhället och den moderna industristaden. Kerstin Ekmans böcker har dramatiserats av Ingegerd Monthan till en dramatiskt gestaltad kör- och berättarföreställning, som framförs av professionella skådespelare, en sångerska/berättare, en stor kör bestående av 20-talet kvinnor samt en orkester. I berättelsen är musiken starkt bärande. Marie Selander är konstnärlig ledare och berättare i pjäsen och har även komponerat och arrangerat musiken.

Kl. 14.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis /Djurgårdsvägen
Kl. 16.00 Föreställningen börjar
Hemresa sker direkt efter föreställningens slut.

Pris: 450,- per person
I priset ingår: Bussresa och teaterbiljett.


Maskeradbalen – Lördag 27 augusti

Nu är det äntligen dags! Vidunderlig musik och spektakulärt skådespel ska åter fylla operahuset i Bergslagen. Det är med en berusande känsla som vi åter kan hälsa dig välkommen till Opera på Skäret. Vi gör det med ett verk av den store mästaren Verdi, och den enda av de allra största operorna som utspelar sig i Sverige. Vid hovet i Stockholm, närmare bestämt – det är ju mordet på Gustav III som denna högdramatiska opera kretsar kring. Som vanligt sjunger man på originalspråket italienska.
I rollerna ses och hörs handplockade internationella stjärnsolister från ett tiotal länder. Svenska Kammarorkestern leds av italienske dirigenten Lorenzo Coladonato. Föreställningen textas till svenska på skärm.

Kl. 11.30 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen.
Vid ankomst till Opera på Skäret serveras förtäring i bussen.
Kl. 15.00 Operaföreställningen börjar
Hemresa direkt efter föreställningens slut

Pris: 1 475,- per person
I priset ingår: bussresa, operabiljett, förtäring i bussen inkl. dryck