Resor

Välkommen att delta i våra resor våren 2023. För bokning och information kontakta Resekompaniet i Eskilstuna på Alfeltsgatan 8 B i Eskilstuna. De har öppet måndag – torsdag kl. 09.00 – 13.00 då du kan besöka dem personligen. Dygnet runt kan du internetboka direkt på hemsidan www.resekompaniets.se, där du på förstasidan går direkt till ”Boka resa” längre ner på sidan, och i rullisten bläddrar fram till ESU:s resor. Då vissa resor är mycket populära är det först till kvarn som gäller.

Du kan även så Resekompaniet på telefon: 016-51 01 51
E-post: Klicka här

Betalningsvillkor:
Dagsresor och kryssningar: Betalning 1 månad innan avresa
Teater och konsertbiljetter: Omgående betalning
Administrationsavgift tas ut vid återbetalning
I övrigt gäller de allmänna resevillkoren.
Tänk på att meddela eventuella allergier redan vid beställning!

Resekompaniet reserverar sig för ev. ändringar som står utanför deras kontroll. För få anmälda kan till exempel leda till att vissa resor inte kan genomföras. Det är önskvärt med bokning i god tid innan avresa. Resorna startar från ”Gamla Gästis”, hörnet Köpmangatan – Djurgårdsvägen.


Söndagen den 19 februari 2023 (OBS! Ändrat datum till den 5 mars)
”Tootsie” på Oscarsteatern

Den egoistiska och karriärsdrivna Michael Dorseys (Robert Gustafsson) kämpar för ett break som musikalstjärna på Broadway. Michael har talang men saknar hyfs ( och självinsikt ) vilket ger honom ett välförtjänt dåligt rykte. Efter att ha skällt ut och klagat på allt och alla får han förklarat från sin agent att han bränt alla sina chanser till att någonsin nå sin dröm. Ingen kommer att anställa honom! Ur desperation, och den bekanta känslan av a tt alla andra har fel, föds Michaels kvinnliga alterego Dorothy Michaels. Genombrottet är ett faktum. Men med framgången kommer utmaningar och att utge sig för att vara kvinna visar sig vara allt annat än okomplicerat. Den generösa och tempofyllda musikalkomedin bjuder förutom Robert Gustafsson på en rollista med bl a den frustrerande demonregissören Ron ( Måns Nathanaelson ) och det nipprigt neurotiska exet Sandy ( Sussie Eriksson ) ackompanjerade av stor orkester och dansensemble.

Kl. 11.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 13.00 Lunch serveras på Scandic Grand Central (mittemot Oscarsteatern)
Kl. 15.00 Musikalkomedin på Oscarsteatern börjar
Speltid 2 tim 45 min inkl. paus
Hemresa sker direkt efter föreställningens slut

Pris per person: 1 695:-
I priset ingår: bussresa, parkettbiljett samt lunch inkl. bordsvatten, kaffe och kaka

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Söndagen den 2 april 2023
Körsbärsträdgården” på Dramaten

Tjechovs klassiska pjäs om nostalgisk längtan i regi av Michael Thalheimer.

Världen är i förändring. Men det vill Ranevskaja och hennes förnäma och numera utfattiga familj inte riktigt ta in. De har samlats på sitt anrika och högt belånade gods, som nu måste säljas. Att köparen verkar bli en nyrik bonde är extra smärtsamt för familjen. Den tyske regissören Michael Thalheimer återvänder till Dramaten med denna mångbottnade pjäs, gjord för en stor ensemble. Thalheimer är en av Europas mest uppmärksammade och prisbelönta regissörer, känd för sina koncentrerade och minimalistiska uppsättningar av klassiska pjäser.

Kl. 13.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Vid ankomst till Dramaten serveras smörgås och ett glas vin.
Kl. 16.00 Föreställningen på Dramaten börjar
Hemresa direkt efter föreställningens slut

Pris per person: 1 195:-
I priset ingår: bussresa, parkettbiljett och matigare smörgås inkl. ett glas vin

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Lördagen den 22 april 2023
OD´s vårkonsert i Uppsala

Orphei Drängar anses som en av världens främsta manskörer. Genom att alltid eftersträva högsta möjliga kvalitet, samarbeta med de bästa solisterna, dirigenterna och orkestrarna. Till OD´s Vårkonsert 2023 välkomnas tenoren Tobias Westman, ett nytt stjärnskott på den svenska sångarhimlen. Vid konserten framträder Westman tillsammans med OD, samt i ett par romanser med Folke Alin, OD´s vicedirigent och ackompanjatör, vid flygeln. Repertoaren sträcker sig som brukligt vid vårkonserten från den romantiska musiken till 1900-talets portalstycken, och i ett tillägg ett knippe vårsånger för att hylla den annalkande vackra våren.

Kl. 11.00 Avresa från Eskilstuna Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 13.00 Lunch serveras på Restaurang Domtrappkällare, en anrik restaurang i historisk miljö
Kl. 15.00 Vårkonserten börjar i Universitetsaulan i Uppsala
Hemresa direkt efter konsertens slut

Pris per person: 1.150:-
I priset ingår: bussresa, lunch inkl. måltidsdryck samt kaffe och kaka, konsertbiljett

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Torsdagen den 4 maj 2023
Naturresa till Kvismaren

Maj, en tid för förundran. En tid då det borde vara kriminellt att inte ge sig ut. Ge sig hän för förundran. Vi möter vår/försommar vid Hjälmaren. Sjön som ger oss vårt vatten. Vi besöker Kvismaren för en skymt av det ursprungliga fågelrika Hjälmarlandskapet. Följ på årets naturresa med de populära naturguiderna Leif Carlsson och Lennart Eriksson!

Kl. 07.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Vi gör ett kort stopp vid Läppe för en titt utöver Hjälmaren som så mycket av dagen kommer att handla om.
Vidare till Kvismaren med Rysjön och Hammarbotten. Här intas medhavd fika och vi får höra mer om bl a sänkningen av Hjälmaren och dess betydelse.
Lunch serveras på Katrinelund Sjökrog i Stora Mellösa.
Ca kl. 16.00-16.30 Åter i Eskilstuna

Pris per person: 795:-
I priset ingår: bussresa, naturguidning samt lunch inkl. måltidsdryck, kaffe och kaka
OBS! Ta med egen kaffekorg till förmiddagsfikat. En kikare kan vara trevlig att ta med. Kläder efter väder och bra skor.

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Tisdagen den 20 juni 2023
Grönsöö slott och Härkeberga kyrka

Strax väster om Stockholm finns en vildmark i det orörda och leende Mälarlandskapet. Där högt på sin kulle, djärvt utskjutet mellan glittrande Mälarfjärdar ligger Grönsöö slott och slottspark, ett minnesmärke från tidig svensk stormaktstid och unik sammanhållen kulturmiljö. Idag är det familjen von Ehrenheims hem. Hemmet som representerar svensk historia och konsthantverkstradition genom tre sekel.

Kl. 08.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Vi startar vår resa till Grönsöö slott och vid ankomst börjar vi med kaffe och smörgås. Efter det får vi en guidad visning samt har tid att besöka de aktuella utställningarna samt att flanera i den vackra Slottsparken. Vidare resa till Restaurang Park Astoria i Enköping för lunch och vi avslutar dagen med besök och guidning av Härkeberga kyrka. Kyrkan ligger ett par mil norr om Enköping och är känd för sina vackra kalkmålningar som är de främsta verken av Albertus Pictors målade på 1400-talet.
Hemresa för att vara åter i Eskilstuna ca kl. 17.00.

Pris per person: 850:-
I priset ingår: bussresa, förmiddagskaffe med smörgås, lunch inkl. måltidsdryck, kaffe och kaka
samt entré och guidade visningar enl. programmet

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Onsdagen den 19 juli 2023
Göta kanal och Sankt Anna skärgård med Capella Ecumenica

Göta kanal är ett av de största byggnadsprojekt som någonsin genomförts i Sverige. Kanalen sträcker sig från Sjötorp vid Vänern till Mem vid Slätbaken och är 190 km lång och har 58 slussar. Planerna på en kanal genom Sverige kom att stötas och blötas många gånger innan projektet lyckades drivas igenom 1806 av Baltzar von Platen.1810 togs de första spadtagen och 22 år senare, 1832, invigdes Göta kanal i Mem. Under hela 1800-talet fungerade kanalen som transportled för både varor och passagerare innan den så småningom blev en av Sveriges mest välbesökta och kända turistattraktioner.

Upplev två världsattraktioner under samma dag, Göta Kanal och den svenska skärgården. Vi avreser med kryssningsfartyget M/S Göta Lejon från den gamla handelsstaden Söderköping, med anor från 1100-talet. Färden går genom Göta Kanal och vi passerar Tegelbrukets sluss vidare mot slussen i Mem och ut i Slätbaken som är en lång Östersjövik vars stränder är kantade av slott och herresäten. Strandhugg gör vi på den vackra
skärgårdsön Västra Gärdsholmen och Capella Ecumenica, Hilding Bielkhammars livsverk. Efter ca 4 timmar kommer vi till det gamla fiskeläget Arkösund. Innan vi åker hem igen stannar vi på Vikbolandets struts för att bekanta oss med dessa stora fåglar samt dricka eftermiddagskaffe med strutskaka.

Kl. 07.30 Avresa från Eskilstuna, Gästis/ Djurgårdsvägen
Busskaffe med smörgås intas vid ankomsten till Söderköping
Kl. 10.00 M/S Göta Lejon avgår från Söderköping
Kl. 11.30 Lunch serveras ombord
Kl. 12.20 Strandhugg vid Västra Gärdsholmen och Capella Ecumenica
Kl. 13.30 Ankomst till Arkösund
Besök Vikbolandets struts för eftermiddagskaffe med strutskaka
Hemresa för att vara åter i Eskilstuna ca kl. 18.00.

Pris per person: 1.250:-
I priset ingår: bussresa, busskaffe med smörgås, båtresa och lunch inkl.
måltidsdryck samt kaffe och eftermiddagskaffe med kaka.

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Söndagen den 6 augusti 2023
”Rigoletto” på Opera på Skäret

Opera på Skäret sätter upp Rigoletto sommaren 2023 – firar 20-årsjubileum med Verdis drama.

Verdis ödesmättade drama är år efter år ett av de mest spelade verken på operahus världen över och blir nu huvudattraktionen i operahusets 20-årsjubileum. Rigoletto är en svart thriller, med högdramatiska ingredienser som svartsjuka, hämnd och hedersmord. Historien kretsar kring hertigen av Mantua, en korrumperad man i samhällets toppskikt, känd som en stor förförare, som anställt Rigoletto som narr. Rigoletto försöker skydda sin dotter Gilda mot all världens ondska, inklusive hertigen, men hertigen upptäcker hennes existens varpå dramat excellerar i förvecklingar som leder till död och ofrånkomlig svärta.

Kl. 11.30 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen.
Vid ankomst till Opera på Skäret serveras smått och gott i bussen.
Kl. 15.00 Operaföreställningen börjar
Hemresa direkt efter föreställningens slut

Pris per person: 1.695:-
I priset ingår: bussresa, förtäring i bussen samt konsertbiljett ( parkett rad 8-17 )

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Onsdagen den 13 till fredagen den 15 september 2023
Tusby i Finland

Enastående samhälle med Finlands kulturpersonligheter från 1880-talet.

I början av 1900-talet föddes vid Tusbystranden ett enastående samhälle av konstnärer. Finlands nationalförfattare Aleksis Kivi firade sina sista månader vid Tusby strandväg och detta lockade konstnärer, som jobbat för nationalkänslan och den finländska kulturen att flytta till Tusby. I författaren Juhani Ahos fotspår kom sedan sk guldperiodens mästare till Tusby, eftersom livet på landet var lugnt, Helsingfors var nära och tågförbindelserna goda. Så hade ett unikt samhälle fötts!

Dag 1 – onsdag 13 september
Kl. 13.30 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 16.30 M/S Gabriella avgår. Gemensam buffémiddag inkl. dryck serveras ombord
Dag 2 – torsdag 14 september
Frukost serveras ombord.
Kl. 10.10 Ankomst till Helsingfors
Här möter vi vår buss samt vår guide Leena Immonen som är med oss under hela dagen. Vi kommer att få höra mer om guldperiodens konstnärer samt Finlands historia och nutid. Första besöket i Tusby är Ainola, Jean ( 1865-1957 ) och Aino Sibelius ( 1870-1969 ) hem. Sibelius döttrar sålde Ainola till finska staten 1972 för att bevara hemmet i sitt ursprungliga skick. Ett besök här är en unik tidsresa i förra seklets hemkultur, musik- och kulturhistoria.
Vi äter vår lunch i det välkända värdshuset Krapihovi som byggdes i början av 1900-talet.
Efter lunchen tar vi oss till Halosenniemi, konstnären Pekka Halonens ateljé och hem. I ateljén/vardagsrummet samlades ofta konstnärerna. Musiken, litteraturen och diskussioner om konsten, livet och dagspolitiken hörde väsentligt till livet på Halosenniemi. Frun Maija spelade ofta bakgrundsmusik för sin arbetande make – ibland fyrhänt med Aino Sibelius.
Kl. 17.15 M/S Gabriella avgår från Helsingfors
Gemensam 2-rätters meny serveras ombord
Dag 3 – fredag 15 september
Frukost ombord.
Kl. 10.00 Ankomst till Stockholm
Buss åter till Eskilstuna
Pris per person: 2.995:- singelhyttstillägg: 200:-
I priset ingår: bussanslutning till Vikingterminalen Stockholm t/r, kryssning till Helsingfors del i 2-bäddshytt kat. A/utsides, 1 x buffémiddag inkl. dryck, 1 x 2-rätters middag exkl. dryck,
2 x frukost,1 x lunch, entréer och guidningar enligt programmet, guide heldag i Finland

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.