Resor

Välkommen att delta i våra resor hösten 2022. För bokning och information kontakta Resekompaniet i Eskilstuna på Alfeltsgatan 8 B i Eskilstuna. De har öppet måndag – torsdag kl. 09.00 – 13.00 då du kan besöka dem personligen. Dygnet runt kan du internetboka direkt på hemsidan www.resekompaniets.se, där du på förstasidan går direkt till ”Boka resa” längre ner på sidan, och i rullisten bläddrar fram till ESU:s resor. Då vissa resor är mycket populära är det först till kvarn som gäller.

Du kan även så Resekompaniet på telefon: 016-51 01 51
E-post: Klicka här

Betalningsvillkor:
Dagsresor och kryssningar: Betalning 1 månad innan avresa
Teater och konsertbiljetter: Omgående betalning
Administrationsavgift tas ut vid återbetalning
I övrigt gäller de allmänna resevillkoren.
Tänk på att meddela eventuella allergier redan vid beställning!

Resekompaniet reserverar sig för ev. ändringar som står utanför deras kontroll. För få anmälda kan till exempel leda till att vissa resor inte kan genomföras. Det är önskvärt med bokning i god tid innan avresa. Resorna startar från ”Gamla Gästis”, hörnet Köpmangatan – Djurgårdsvägen.


Tisdagen den 11 oktober 2022
Villa Akleja med lunch på anrika Waxholms hotell

Välkomna till Claes Moser och Sanna Evers Villa Akleja i Vaxholm. Under 2 ½ timme bjuds vi in till ett färgstarkt sekelskifteskalas med värdparet Acke och Eja som huvudpersoner. Claes Moser har efter 45 år i konstnärens fotspår förvärvat konstnären J.A.G Ackes hem och här låtit dennes verk återerövra väggarna. Här får vi möta deras vänner Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Gustaf Fröding och Verner von Heidenstam.
Villa Akleja är en kulturhistoriskt värdefull byggnad vid Pilgatan 5 i Vaxholm. Huset var konstnärsparet Johan Axel Gustaf och Eva Ackes hem mellan 1901 och 1924. Villan fick 1901 sin nuvarande form efter en om- och tillbyggnad efter ritningar av arkitekt Ernst Stenhammar i samarbete med Acke själv.

Kl. 08.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen.
Kl. 10.00 Besök Villa Akleja där vi börjar med kaffe och smörgås samt kaka medan vi får ett föredrag av Claes och Sanna, därefter rundvandring.
Kl. 13.00 Gemensam lunch på Hotell Waxholm, i den anrika restaurangen med ett unikt läge vid Vaxholmskajen och en vidunderlig utsikt.
Hemresa efter lunchen för att vara åter i Eskilstuna ca kl. 16.00.

Pris per person: 995:-
I priset ingår: bussresa, visning och föredrag på Villa Akleja, kaffe, smörgås och kaka, lunch inkl. smör, bröd, bordsdryck och kaffe/te.

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Torsdagen den 27 oktober 2022
Fest för Alfvén 150 år på Berwaldhallen samt besök på K. A. Almgren sidenväveri

Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Fredrik Burstedt bjuder till en fest med en konsert i glatt och lekfullt format. Vi firar 150-årsjubileum till minne av Hugo Alfvéns födelse med hans sprudlande Festspel, känd från Nobelprisutdelningen, samt hans soliga och ljuvliga Tredje symfoni. Dessutom Lisa Streichs humoristiska och lekfulla concerto grosso, Jubelhemd, som nu framförs i Berwaldhallen för första gången.

K.A. Almgren sidenväveri – det enda ännu aktiva sidenväveri som finns kvar i Norden. Här vävs sidetyger och band på originalmaskiner i sin ursprungliga fabriksmiljö från 1860-talet. Det är också plats för utställningar och program där det textila går som en röd tråd. Här möts samtid och historia.

Kl. 13.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Vid ankomst till Stockholm börjar vi med att besöka K.A. Almgren sidenväveri och museum. Här får vi en guidad visning.
Vidare till Berwaldhallen där vi serveras mat före konsertens början.
Kl. 18.00 Konserten i Berwaldhallen börjar
Speltid 55 min utan paus. Hemresa sker direkt efter konsertens slut.

Pris per person: 1.250:-
I priset ingår: bussresa, entré och guidad visning Almgren sidenväveri, middag inkl. bordsvatten samt kaffe, konsertbiljett

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Lördagen den 5 november 2022
Arsenik och gamla spetsar – En kuslig kriminalfars på Uppsala Stadsteater

De två gamla systrarna Martha ( Pia Johansson ) och Abby ( Anna Carlson ) har en ovanlig hobby. De inackorderar ensamma äldre män i sitt pampiga hus i Brooklyn, för att sedan ta livet av dem med arsenik – av ren barmhärtighet. Det är ju synd om de ensamma stackarna!
I huset bor också systersonen Teddy, som tror att han är Theodore Roosevelt, och som hjälper till att begrava karlarna i källaren. När Teddys bror Mortimer kommer på besök upptäcker han av en ren slump ett av de rara tanternas offer. Kris och panik! Inget blir enklare av att den tredje brodern, med sitt trasiga förflutna, plötsligt dyker upp.
Philip Zandén regisserar Joseph Kesselrings mångfalt spelade pjäs som är rapp och rolig, men också dov och stundtals kuslig. Här ryms teman som arv, miljö och psykopati: Arsenik och gamla spetsar är å ena sidan en farsartad thriller, å andra en melodram.

Kl. 12.45 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 14.30 Vid ankomst till Uppsala Stadsteater serveras lunch i Teaterbaren.
Kl. 16.00 Föreställningen börjar
Speltid ca 2 tim 20 min inkl. paus. Hemresa sker direkt efter föreställningens slut.

Pris per person: 1.250:-
I priset ingår: Bussresa, lunch inkl. måltidsdryck samt kaffe och kaka,
parkettbiljett

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Lördagen den 19 november 2022
Ett dockhem – Dramaten

Henrik Ibsens Ett dockhem hade urpremiär 1879. Den handlar om Nora som utåt sett lever ett lyckligt liv i ett välordnat äktenskap med bankmannen Torvald. Överenskommelsen de lever i visar sig dock vara byggd på lögner, väl inövade rollspel och en skrämmande brist på förtroende. Situationen blir ohållbar för Nora, som bestämmer sig för att bryta upp det liv hon själv har skapat och lämna sin man och sina barn. Ett slut som väckte stor uppståndelse på sin tid, och gav upphov till både debatt, censur och svar från andra författare som August Strindberg och Alfhild Agrell.
Regissören Anna Pettersson ligger bakom en rad uppmärksammade och hyllade uppsättningar av Ibsens och Strindbergs klassiker som i hennes händer återuppstår som högaktuella berättelser kopplade mellan de existentiella villkoren i dåtid och nutid. Nu tar hon sig an Ett dockhem och skapar ett verk av musik, rörlig bild och text som fond till skådespelarnas gestaltning.
I rollen som Nora ser vi Manuela Gotskozik Bjelke, som gick ut Stockholms konstnärliga
högskola 2021. Torvald spelas av Hannes Meidal, Per Svensson och Joel Valois. Doktor Rank
spelas av Marie Göranzon.

Kl. 09.30 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Vid ankomst till Stockholm tid på egen hand för fika/lunch.
Kl. 13.00 Föreställningen på Dramaten börjar
Hemresa sker direkt efter föreställningens slut


Pris per person: 875:-
I priset ingår: bussresa och parkettbiljett

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Tisdagen den 17 januari 2023
Nyårskonsert med Schönbrunns slottsfilharmoniker på Konserthuset i Stockholm

Schönbrunn Slottsfilharmoniker ger sig ut med en repertoar hämtad från den världsberömda TV-sända nyårskonserten. Med sig har de ett urval av Wiens skickligaste musiker och sångsolister. Hemma i Wien håller orkestern regelbundet konserter på slottet Schönbrunn där de åtråvärda biljetterna har en strykande åtgång bland turister från hela världen.
Ett gästspel av Schönbrunns Slottsfilharmoniker är alltid en enastående och unik upplevelse. Orkestern är hett efterfrågad och turnerar årligen i Japan, Australien, USA och Sydamerika. Under denna turné får även ledande konserthus i Skandinavien besök där publiken får chansen att njuta av bland annat de klassiker som känns igen från TV-sändningarna. Och givetvis avslutas varje konsert med Radetsky-marschen där publiken taktfast får delta under dirigentens ledning.

Kl. 17.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Vid ankomst till Stockholm serveras förtäring i bussen
Kl. 20.00 Konserten i Konserthuset börjar
Konsertens längd ca 2 timmar. Hemresa sker direkt efter konsertens slut.


Pris per person: 1.375:-
I priset ingår: bussresa, förtäring i bussen, parkettbiljett

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.