Resor

Välkommen att delta i våra resor våren 2024. För bokning och information kontakta Resekompaniet i Eskilstuna på Alfeltsgatan 8 B i Eskilstuna. De har öppet måndag – fredag kl. 09.00 – 13.00 då du kan besöka dem personligen. Dygnet runt kan du internetboka direkt på hemsidan www.resekompaniets.se, där du på förstasidan väljer ”Föreningsresor” och sedan väljer ”ESU – Eskilstuna SeniorUniversitet”. Då vissa resor är mycket populära är det först till kvarn som gäller.

Du kan även nå Resekompaniet på telefon: 016-51 01 51
E-post: Klicka här

Betalningsvillkor:
Dagsresor och kryssningar: Betalning 1 månad innan avresa
Teater och konsertbiljetter: Omgående betalning
Administrationsavgift tas ut vid återbetalning
I övrigt gäller de allmänna resevillkoren.
Tänk på att meddela eventuella allergier redan vid beställning!

Resekompaniet reserverar sig för ev. ändringar som står utanför deras kontroll. För få anmälda kan till exempel leda till att vissa resor inte kan genomföras. Det är önskvärt med bokning i god tid innan avresa. Resorna startar från ”Gamla Gästis”, hörnet Köpmangatan – Djurgårdsvägen.

Samtliga bilder är hämtade från Resekompaniets hemsida.


Torsdagen den 21 mars 2024
Arbetets museum samt Löfstad slott

Resan inställd på grund av för få deltagare.


Lördag 13 april 2024
Tolvskillingsoperan på Dramaten

En musikalisk galaföreställning om kapitalismens ära

Londons mest notoriska brottsling, Mackie Kniven, har precis gift sig med sin Polly. Hennes pappa, tiggar-kungen Peachum, är dock missnöjd med äktenskapet att han försöker få sin nyblivna svärson i fängelse.
Bertolt Brechts Tolvskillingsoperan, som uruppfördes i Berlin 1928, blev en omedelbar succé och har under de snart hundra år som gått sedan dess blivit en modern klassiker. I synnerhet är Kurt Weills musik älskad och flera av sångerna har fått ett eget liv utanför teaterscenerna och tolkats av en lång rad kända artister.
Resan sker tillsammans med SPF Eskilstuna/Torshälla.

Kl. 09.35 Avresa från Torshälla, Kofältet
Kl. 09.55 Avresa från Eskilstuna, Teatern
Kl. 10.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen

Vid ankomst till Stockholm serveras förtäring i bussen.
Kl. 13.00 Tolvskillingsoperan börjar på Dramaten
Speltid 2 tim 45 min inkl. paus
Hemresa sker direkt efter föreställningens slut, åter i Eskilstuna ca kl. 18.00.

Pris per person: 1.150:-
I priset ingår: bussresa, förtäring i bussen, parkettbiljett

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Söndagen den 21 april 2024
OD:s vårkonsert Uppsala

Orphei Drängar bjuder in till Vårkonsert 2024!

Orphei Drängar anses som en av världens främsta manskörer. OD erbjuder publiken musik med igenkänning såväl som nya bekantskaper. Ånyo spänner kören sin konstnärliga båge, denna gång tillsammans med två av Sveriges mest etablerade barock- och folkmusiker. Kristine West är en flerfaldigt prisbelönt flöjtist med rötter i den hälsingska folkmusiken. Nyckelharpsspelmannen Erik Rydvall har på senare år vuxit fram som en stjärna på den svenska folkmusikhimlen. Duon har spelat tillsammans sedan 2018, med turnéer i hela Norden och Tyskland, samt framträdanden i Bachfestivaler, folkmusikfestivaler och kammarmusikscener. OD`s repertoar sträcker sig som brukligt från den romantiska musiken till 1900-talets portalstycken, därtill ett uruppförande av den svenska tonsättaren Agneta Sköld, samt musik tillsammans med körens gäster. Naturligtvis sjungs även ett knippe vårsånger för att hylla den vackra våren och den annalkande ljusa försommaren.

Kl. 11.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 13.00 Lunch serveras på Odinsborg Restaurang och Café, Uppsala
Kl. 15.00 OD´s vårkonsert börjar i Universitetsaulan i Uppsala
Hemresa sker direkt efter konsertens slut, åter i Eskilstuna ca kl. 19.00-19.30

Pris per person: 1.185:-
I priset ingår: bussresa, lunch inkl. måltidsdryck samt kaffe och kaka och
konsertbiljett

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Onsdagen den 26 juni 2024
Smaka på Fogdön

En rundtur på Fogdön utanför Strängnäs med tema närodlat och smakrikt.

På Kungsberg Gård bedrivs ekologiskt lantbruk och det är en levande gård med grönbetesdjur. Här finns även en gårdsbutik med varor från gården. Nedanför mangårdsbyggnaden finns ruinen av Vårfruberga kloster som en gång var omhuldat av rikets mäktiga. I ett skyddsbrev för Fogdö kloster från 1252 nämns Stockholm vid namn för första gången.

Vidare till Osprey Farm & Studio som startades 2019 av Johnny Andersson, arkitekt och odlare och Ina M Andersson, keramiker, pedagog och formgivare, och redan hunnit få en rad utmärkelser. De arbetar för en levande landsbygd där arkitektur, konsthantverk och odling samverkar i ett cirkulärt tänkande och målet är att odla ekologisk näringsrik mat och blommor i vår skogsträdgård med kärlek och vård för vår jord till bord. Här serveras vi en vegetarisk lunch med grönsaker från gården.

På Tuna gård driver Conny och Elisabeth lantbruk men har även startat Sörmlands musteri och en äppelodling. I Bettans Gröna Hörn finns den egna musten och många andra hantverksmässigt gjorda produkter där sortimentet varierar efter säsong.

Kl. 09.15 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Vid ankomsten till Vårfruberga klosterruin får vi en guidning av klosterområdet och därefter serveras busskaffe och smörgås.

Efter detta besöker vi Kungsbergs gård och gårdsbutik.

Vidare till Osprey Farm för ett besök. Vi får en guidad visning av gården och serveras vegetarisk lunch med grönsaker från gården. Möjlighet att köpa det säsongen erbjuder av grönsaker samt närodlad honung.

Från Osprey Farm tar vi oss till Bettans Gröna Hörn och Sörmlands musteri som ligger på den gamla gården Tuna, mitt på Fogdön. Här får vi veta mer om gården, smaka hennes egentillverkade äppelmust och möjlighet att köpa hemgjorda mathantverk.

Pris per person: 830: –
I priset ingår:
bussresa, 1 x busskaffe med smörgås, vegetarisk lunch med bordsvatten och kaffe samt
provsmakningar och besök enligt programmet.

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Söndagen den 14 juli 2024
Brunch på kanalen

Linköping – Hjulsbro – Linköping

Förr var kanalen viktig som transportled för virke och vad jordbruket gav. Idag är den minst lika viktig för den som söker vackra naturupplevelser och avkoppling. Som en pulsåder har den alltid varit där – den lilla kanalen. Vägen genom Eklandskapet, från de stora slätterna norr om Linköping till skogarnas rike i södra Östergötland. En gång i tiden en viktig och snabb transportled för virke och jordbruksprodukter på väg till industrierna och allt folk i staden. Följ med M/S Kind för att äta gott och umgås, samtala med vänner
samtidigt som du kryssar och slussar dig fram genom Kinda kanal.

Kl. 08.30 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 11.00 M/S Kind avgår från Linköping
Kryssningen börjar uppströms genom fantastiska Tannefors tre slusstrappor med ett totalt lyft av tio meter. Efter slingrande kanal slussas vi upp i magnifika Hackefors med åtta meter i lyft, strax före Hjulsbro. Därefter återvänder M/S Kind med nedslussning tillbaka till Linköping. Mysig söndagskryssning på slingrande Kinda kanal. Måltiden komponeras ombord med en härlig och smakrik brunchbuffé som innehåller kallskuret, småvarmt och dessert.
Kl. 14.00 Ankomst till Linköping
Buss åter till Eskilstuna

Pris per person: 1.375:-
I priset ingår:
bussresa, 3 timmar kryssning på Kinda kanal inkl. brunchbuffé och måltidsdryck

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Lördagen den 10 augusti 2024
Opera på skäret

Vincenzo Bellinis mästerverk Norma

Två decennier av högklassig opera och stora konstnärliga upplevelser mitt i Bergslagens vildmark. Efter tjugo år är Opera på Skäret en internationellt etablerad arena för sommaropera. På ett före detta sågverk, vid stranden av en vidsträckt sjö, inryms ett av världens mest säregna operahus, världsberömt för sin akustik.
Norma är den mest spelade belcanto-operan av Vincenzo Bellini, de vackra melodiernas mästare. Ingen kan som han få en melodi att uttrycka känslor med sådan intensitet och skönhet. Operan innehåller många örhängen, framför allt Maria Callas stora paradnummer Casta Diva.

Operan utspelar sig i Gallien där vi möter översteprästinnan Norma och hennes älskade Pollione som är romersk konsul. De har två barn tillsammans. En tredje kvinna finns med i bilden och vi får följa Normas stora inre och yttre kamp för sin yrkesroll, sina barn och kärleken till Pollione. Det är ett väl utmejslat och gripande kvinnoöde vi möter, med väldigt direkta kopplingar till vår egen tid.

Kl. 11.30 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen.
Vid ankomst till Opera på Skäret serveras smått och gott i bussen.
Kl. 15.00 Operaföreställningen börjar
Hemresa direkt efter föreställningens slut

Pris per person: 1.895:-
I priset ingår:
bussresa, förtäring i bussen samt parkettbiljett

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Söndagen den 7 januari 2024
”Änglagård” på Oscarsteatern

För över 30 år sedan kom Colin Nutleys film Änglagård, och nu äntligen blir filmklassikern musikal på Oscarsteatern. I huvudrollerna hittar vi Tommy Körberg, Helene Sjöholm, Fredrik Lycke, Tuva B Larsen samt Lindy Larsson.

Ett dödsbesked blir startskottet för Fannys jakt efter sina rötter. Hon lämnar sitt nattklubbsliv i Berlin tillsammans med sin följeslagare Zac, och dom beger sig till den lilla byn Yxared. En kulturkrock väntar när dom anländer, många känslor och hemligheter bubblar upp till ytan. I byn skapas nya relationer och nya livslånga band bildas. Höstens stora musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång.

Kl. 11.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 13.00 Lunch serveras på Scandic Grand Central (mittemot Oscarsteatern)
Kl. 15.00 Musikalen på Oscarsteatern börjar

Hemresa sker direkt efter föreställningens slut

Pris per person: 1.795:-
I priset ingår: bussresa, parkettbiljett samt lunch inkl. bordsvatten, kaffe och kaka

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.