Resor

Välkommen att delta i våra resor hösten 2023. För bokning och information kontakta Resekompaniet i Eskilstuna på Alfeltsgatan 8 B i Eskilstuna. De har öppet måndag – fredag kl. 09.00 – 13.00 då du kan besöka dem personligen. Dygnet runt kan du internetboka direkt på hemsidan www.resekompaniets.se, där du på förstasidan går direkt till ”Boka resa” längre ner på sidan, och i rullisten bläddrar fram till ESU:s resor. Då vissa resor är mycket populära är det först till kvarn som gäller.

Du kan även så Resekompaniet på telefon: 016-51 01 51
E-post: Klicka här

Betalningsvillkor:
Dagsresor och kryssningar: Betalning 1 månad innan avresa
Teater och konsertbiljetter: Omgående betalning
Administrationsavgift tas ut vid återbetalning
I övrigt gäller de allmänna resevillkoren.
Tänk på att meddela eventuella allergier redan vid beställning!

Resekompaniet reserverar sig för ev. ändringar som står utanför deras kontroll. För få anmälda kan till exempel leda till att vissa resor inte kan genomföras. Det är önskvärt med bokning i god tid innan avresa. Resorna startar från ”Gamla Gästis”, hörnet Köpmangatan – Djurgårdsvägen.


Söndagen den 3 september 2023
Madama Butterfly på Kungliga Operan

Tyvärr inställt på grund av för få deltagare.


13 – 15 september 2023
Tusby i Finland

Tyvärr inställt på grund av för få deltagare.


Fredagen den 6 oktober 2023
Konstvandring på Söder samt Sven-Harrys Konstmuseum

Konstvandring i Söders charmiga konst- och författarkvarter

Upptäck Mariabergets historiska 1700-talsbebyggelse med fantastisk utsikt över den lika fantastiska staden och upplev helt unika platser. Kring sekelskiftet höll ett stort antal konstnärer till på Mariaberget som kom att kallas för Stockholms eget Montmartre och som idag anses vara det mest författartäta området i hela Europa med sina 150 författare.

Efter önskemål av Sven-Harry uppfördes en kopia av Ekholmsnäs gård. Han hade där inrett rummen med möbler, mattor och konstverk för att de skulle passa ihop tillsammans. När så guldhuset i Vasaparken stod inflyttningsklart var det bara att ställa in allt på samma plats i det nybyggda hemmet på taket. På golvet ligger Märta Måås-Fjetterström mattor och bekväma sittstolar av Åke Axelson.

Kl. 08.30 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Vid ankomst till Stockholm möter vi den underhållande söderguiden Peter Frisk. Under vandringen passerar vi bl a Hornsgatspuckeln med många spännande konstgallerier. Med hjälp av Peters förmåga att måla upp och beskriva både personer, platser och händelser får vi stifta närmare bekantskap med konstverk, konstnärer och författare som verkat på denna speciella del av Söder under århundraden.
Vidare till Sven-Harrys konstmuseum i Vasaparken. Här serveras vår lunch i restaurang Bistro Guld och därefter får vi en guidad visning av den permanenta konstsamlingen. Samlingen har ett personligt urval av nordisk konst uppbyggd under 35 år av hängivet samlande. Här finns äldre verk som representeras bäst genom Ernst Josephson, August Strindberg, Helene Schjerfbeck och med särskild fokus på Carl Fredrik Hill.
Ca kl. 16.30 Åter i Eskilstuna

Pris per person: 1.270:-
I priset ingår: bussresa, guidad konstvandring på Söder, lunch, entré och visning av Sven-Harrys permanenta konstutställning

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Torsdagen den 12 oktober 2023
Västerås slott – Pianokonsert med Martin Sturfält

Tyvärr inställt på grund av för få deltagare.


Torsdagen den 16 november 2023
Sörmlands museum och utställningen NK:s möbler

Under nära sju decennier tillverkade NK sina möbler i Nyköping – från 1904 fram till 1973. Produktionen vid NK:s verkstäder är en viktig del av svensk designhistoria. Nu berättas den för första gången i sin helhet. Sörmlands museum visar nu en stor utställning om hantverket, designen, verkstäderna och varuhuset.

Pris per person: 850:-
I priset ingår: bussresa, förmiddagskaffe med smörgås, lunch inkl. måltidsdryck, kaffe och kaka samt entré och guidade visningar enl. programmet

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Onsdagen den 16 december 2023
Stjärnjul – En show att minnas! (OBS! Nya tider)

Stjärnjul är en årligt återkommande julkonsert som arrangeras och produceras i ideell regi av körerna The EntertainMen och Rönninge Show Chorus. Upplev en oförglömlig julshow med fantastiska gästartister, 200 körsångare samt stor orkester under ledning av Johan Landqvist! I en glittrande, värmande julshow som bäddar in dig i en stämning som räcker över hela julen.

Konserten Stjärnjul gjorde entré i Filadelfiakyrkan redan 1993 och är därmed Stockholms mest långlevade jultraditioner. Efter några år på andra scener är Stjärnjul äntligen tillbaka på Filadelfia 2023.
Välkommen till en fantastisk konsert!

Kl. 13.15 Avresa från Torshälla, Kofältet
Kl. 13.35 Avresa från Eskilstuna, Teatern
Kl. 13.40 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 14.15 Avresa från Strängnäs, Resecentrum hpl. D
Kl. 14.40 Avresa från Stallarholmen, busshpl vid skolan
Kl. 15.00 Avresa från Mariefred, Coop
Vid ankomst till Stockholm serveras förtäring i bussen
Kl. 17.30 Konserten i Filadelfia Convention Center, Stockholm börjar

Konsertens längd ca 2 timmar
Hemresa sker direkt efter konsertens slut.

Pris per person: 1.265:-
I priset ingår: bussresa, förtäring i bussen samt konsertbiljett

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.


Söndagen den 7 januari 2024
”Änglagård” på Oscarsteatern

För över 30 år sedan kom Colin Nutleys film Änglagård, och nu äntligen blir filmklassikern musikal på Oscarsteatern. I huvudrollerna hittar vi Tommy Körberg, Helene Sjöholm, Fredrik Lycke, Tuva B Larsen samt Lindy Larsson.

Ett dödsbesked blir startskottet för Fannys jakt efter sina rötter. Hon lämnar sitt nattklubbsliv i Berlin tillsammans med sin följeslagare Zac, och dom beger sig till den lilla byn Yxared. En kulturkrock väntar när dom anländer, många känslor och hemligheter bubblar upp till ytan. I byn skapas nya relationer och nya livslånga band bildas. Höstens stora musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång.

Kl. 11.00 Avresa från Eskilstuna, Gästis/Djurgårdsvägen
Kl. 13.00 Lunch serveras på Scandic Grand Central (mittemot Oscarsteatern)
Kl. 15.00 Musikalen på Oscarsteatern börjar

Hemresa sker direkt efter föreställningens slut

Pris per person: 1.795:-
I priset ingår: bussresa, parkettbiljett samt lunch inkl. bordsvatten, kaffe och kaka

Klicka på länken nedan om du vill ladda hem eller skriva ut aktiviteten.