Studiecirklar

Välkommen att delta i våra studiecirklar. De hålls i Studiefrämjandets lokaler på Västeråsvägen 90 om inte annat anges i cirkelpresentationen. Vänta inte med din anmälan. Deltagarantalet är begränsat och först till kvarn gäller.
Obs! Du kan skicka anmälan så fort du bestämt dig, men första dag för registrering är måndag 14 augusti då vår expedition öppnar.
Anmälan kan göras på bifogad anmälningsblankett, via e-post, telefonsamtal eller besök på vår expedition, Expeditionen är öppen måndag och torsdag kl. 10:00- 12:00.
Besöksadress: Alfeltsgatan 8 B
Tfn: 016-10 04 89

Obs att anmälan är bindande, avgift återbetalas bara vid sjukdom. Bekräftelse och faktura skickas ut digitalt av Studiefrämjandet. (Du som inte uppgett någon mejladress får bekräftelse och faktura via posten).
Cirkelansvarig: Anita Norberg


Släktforskning, 6 gånger

Cirkeln vänder sig till dig som vill veta mer om din släkt och dess historia. Du får bl a lära dig leta och läsa i kyrkböcker och andra källor inom släktforskning, registrering i släktforskarprogram m m för att själv kunna släktforska på egen hand. Viss datorvana krävs. Ta gärna med egen bärbar dator, men det är inget krav.

Ledare: Britt-Marie Stenqvist-Andersson och Marie Cypriansen
Tfn 070-252 81 50 (Britt-Marie)
Torsdagar varje vecka kl. 13:00-16:00

Startdatum torsdag 21 september
Max 8 deltagare
Avgift 675 kr
Lokal: Studiefrämjandets datasal, Västeråsväg 90


Vinets kultur och historia, 4 gånger

Vår populära vincirkel fortsätter även i höst. Den ger dig kunskap om olika viner, druvsorter, framställning m m samt vinprovning vilken sker i anslutning till mat som deltagarna själva lagar. Tidigare deltagare är välkomna men glöm inte anmäla dig om du vill fortsätta. Nya deltagare är välkomna i mån av plats.

Ledare: Sven Janeheden
Tfn 016-13 95 54, mobil 070-650 99 01
E-post: Klicka här!

Måndagar kl.13:30-15:30
Startdatum måndag 18 september och därefter 16 oktober, 20 november och 11 december.
Max 14 deltagare
Avgift: 250 kr (kostnad för viner tillkommer)


Italienska – L´italiano 2, 10 gånger

En cirkel för dig som redan kan en del italienska. Vi läser och pratar med utgångspunkt från boken Secondo Corso av Donatella Prete och Pier Angelo Sassola, Folkuniversitetets förlag. Den tar upp vardagssituationer i dialogform, ordlistor, grammatikdel, övningar m m. Cirkeln är även öppen för medlemmar i Italiens Vänner. Tidigare såväl som nya deltagare är välkomna. (Obs glöm inte anmäla dig på nytt om du vill fortsätta). För mera information om cirkelns innehåll kontakta ledaren.

Ledare: Inger Björkblom
Tfn 0708-51 01 65
Måndagar varje vecka kl.13:00-15:30

Startdatum måndag 18 september
Max 10 deltagare
Avgift: 600 kr (kostnad för kurslitteratur tillkommer)


Samtal om litteratur, 4 gånger

Vi träffas, diskuterar och samtalar om skönlitterära verk som vi läser till varje träff. Tidigare deltagare är välkomna men glöm inte anmäla dig så vi vet om du vill fortsätta. Nya deltagare hälsas välkomna i mån av plats.

Ledare: Magnus Jansson universitetslektor
E-post: Klicka här!

Måndagar kl. 15:00-17:00
Startdatum måndag 18 september och därefter 23 oktober, 20 november och 11 december.
Max 10 deltagare
Avgift 250 kr
Lokal: Studiefrämjandets lokaler på Västeråsvägen 90


Bli vän med din dator (5 ggr)

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Dator-1024x702.jpg

I den här cirkeln är du med och påverkar innehållet utifrån dina förkunskaper. Vid första tillfället går vi igenom vilka behov av kunskaper du har för att använda din dator, telefon eller platta på ett tryggt sätt i det dagliga digitala livet som har blivit ett måste idag i kommunikationen med vänner, media och myndigheter. Vi tar upp hur du använder Bank-ID och Swish, vad Du ska tänka på när du handlar på nätet och när du använder olika appar, hur du för över foton till din dator, hur du skyddar din information så att andra inte kan lura eller bedra dig m m. Du tar med dig din bärbara dator, platta eller telefon och arbetar i din egen datormiljö. Kontakta gärna cirkelledarna om du har frågor kring cirkeln eller förslag på innehåll.

Ledare:
Kjell Wilhelmsson
E-post: Klicka här!
Gunilla Ottosson
E-post: Klicka här!

Tisdagar varannan vecka kl.13:30-16:00
Startdatum tisdag 19 september
Max 10 deltagare
Avgift 650 kr